The man with two brains
(Manden, der havde en hjerne tilovers)

Filmanmeldelse af Civilingeniør John Genart

Instruktør: Carl Reiner

Hovedskuespillere: Steve Martin og Kathleen Turner

År: 1983

Genre: Komedie

Resume:

Steve Martin er hjernekirurgen Dr. Hfuhruhurr, der har udviklet en revolutionerende teknik, hvor toppen af kraniet kan skrues af for hurtig operation i hjernen og også udskiftning af hele hjernen.

Den gode doktor længes efter sin afdøde kone, som desværre ikke var særlig pæn af udseende. Han har efterfølgende giftet sig med den lækre Dolores, der desværre viser sig at være af en iskold natur.

Under et besøg hos en lægekollega forelsker doktoren sig i hjerne nr. 21, som doktoren kan kommunikere med. Hjerne nr. 21 minder ham om sin oprindelige kone, og hjernen har et perfekt sind for doktoren. De forelsker sig.

Dolores har en perfekt krop, og hjerne nr. 21 har et perfekt sind, så nu skal de bare forenes. Hjernekirugen går igang...

Min vurdering:

Det er en fantastisk film. Helt unik, og der er intet som matcher den på området. Den er godt konstrueret med en rød tråd igennem det hele. Det er fuldstændig absurt humor i den bedste verdenklasse. Den følsomme Steve Martin kan bare dette. Men, under overfladen lurer det dybt tragiske, som netop den følsomme Steve Martin behersker, og som gør denne film til noget helt specielt.

Jeg forstår ikke, hvorfor det i vore dage er blevet så svært at opspore denne DVD. Det er i mine øjne en evergreen og noget, som man ikke må overse uanset, i hvilken tidsalder, som man måtte leve i, og hvilken alder, som man måtte besidde.

Se evt. her: http://www.headweb.com/da/269532/manden-med-de-to-hjerner

En anden film (DVD) af Steve Martin, som jeg varmt kan anbefale er "Roxanne - Næsen Er I Vejen".

Den er langt lettere at finde på nettet, men den har ikke - efter min mening - samme alvorlige afgrundsdybde, som filmen "Manden, der havde en hjerne tilovers". Men en god og følsom film med dybde, det er den så afgjort. Begge film skal ses - det er et must, og en del af den meneskelige opdragelse!

Med kærlig hilsen,
John Genart