Wet Nellie

Artikel af Civilingeniør John Genart

Bilen, Lotus Esprit S1 Turbo med øgenavnet "Wet Nellie", sejlede under vandet i James Bond filmen "The Spy Who Loved Me" (Spionen der elskede mig). Det var i 1977.

Lotus er en producent af sportsvogne og racerbiler i Hethel, England, der siden 1997 er blevet overtaget og ejet af den malaysiske bilproducent Proton. Lotus er kendt for sin epokegørende produktion af specielle biler. Mærket havde længe været et Formel 1 team, Team Lotus.

Det var dengang. Bilen, som man ser i undervandsscenerne er dog en såkaldt mock-up. Dvs. en hul skal, som to frømænd sidder inden i, og som styrer fartøjet under vandet. Det er denne "skal", som er blevet solgt på auktion. Når denne såkaldte "skal" kom op til overfladen, så blev hajfinnerne udskiftet med hjul, så bilen kunne trækkes op af vandet og blive filmet med Roger Moore ved rattet og den skønne kvinde, Barbara Bach, ved hans side.

"Bilen" er netop blevet solgt til en anonym velhavende "James Bond entusiast" på auktion i London for 550.000 engelske pund (svarende til 5 millioner danske kroner).

Se traileren her:
http://www.youtube.com/watch?v=9Eexojewr74

Med kærlig hilsen,
John Genart